Bloom & Wild

Buyer

Join Bloom & Wild as they are looking for a Buyer

bloomon zet de bloemenindustrie op zijn kop - op een goede manier. Hoe? We doorbreken de conventionele offline keten met een uniek online concept. bloomon creëert collecties die passen bij het seizoen en gebruikt bloemen die niet standaard in bossen terug te vinden zijn. Het resultaat? Unieke designs om cadeau te doen of om jezelf op te trakteren. Voor onze bossen selecteren we enkel bloemen die verser dan vers zijn en van topkwaliteit - ze komen rechtstreeks van de kweker. Ons innovatieve e-commerce platform zorgt ervoor dat onze bloemen harten en huizen kunnen vullen met geluk. 

bloomon werd in 2014 opgericht en ontwikkelde zich in sneltreinvaart van start-up naar scale-up. In 2021 bundelden we onze krachten met Bloom & Wild - het snelst groeiende Britse e-commerce bedrijf (volgens de Financial Times). Gedreven door onze visie om dé plek te creëren waar je terecht kunt om het leven een beetje doordachter en mooier te maken, zijn we nu onderdeel van Europa's meest toonaangevende online bloemenbedrijf.

Ons bedrijf wordt gesteund door topbeleggers zoals General Catalyst (de investeerders van Airbnb en Deliveroo), die verantwoordelijk was voor de grootste investering tijdens onze £75 million Series D investeringsronde in januari 2021, naast Index Ventures (investeerders achter Wise en Glossier). Nu vormen we een familie bestaande uit 3 sterke merken: Bloom & Wild, bloomon en Bergamotte. Gezamenlijk zijn we actief in 8 verschillende landen. 

We vinden het belangrijk om een divers en inclusief team te creëren - daarom verwelkomen we mensen van alle achtergronden, met verschillende perspectieven, ideeën en ervaringen om bij ons te komen werken. In ons team heeft iedereen de vrijheid om hun mening te delen, te groeien in de carrière en deel uit te maken van een echt zorgzaam en inclusief team.

Team Flowers bij bloomon

Iedere week de allermooiste en beste boeketten bij elkaar brengen om onze klanten zo blij mogelijk te maken tegen de scherpste prijs. Dat is Team Flowers bij bloomon. Wij zijn de echte experts op alles wat met bloemen te maken heeft. We ontwerpen de mooiste creaties een jaar of langer van te voren, werken intensief met onze kwekers om deze boeketten te realiseren of juist nog een beetje extra speciaal te maken, zorgen dat de bloemen op tijd bij onze binderij terecht komen en kijken extra kritisch of ze goed genoeg zijn voor onze boeketten. Hoe we dat voor elkaar krijgen? Met een hecht team ongeveer 25 mensen, bestaande uit designers, inkopers, bloemstylisten, kwaliteitscontroleurs en supply chain planners. Met een hands-on mentaliteit en data-driven strategie. Welkom in onze hectische hub met een creatieve bloomon buzz.

Wat ga je doen?

Binnen jouw rol als Buyer ben je betrokken bij het gehele proces rondom de boeketten: van input bij het het design tot aan de begeleiding van de levering. Je bent één van de steunpilaren binnen Team Flowers dat zorgt voor de selectie, inkoop van de prachtige verse bloemen die bloomon levert aan haar klanten. 

Voor de lange termijn inkoop zorg jij ervoor dat op het moment dat design en styling het design van de boeketten heeft bepaald, jij alle mogelijkheden bekijkt binnen jouw portfolio van kwekers en bloemen om deze inkoop vraag zo goed mogelijke invulling te geven.

Naast de lange termijn inkoop ben jij samen met het supply chain team de spin in het web om dagelijks alle bloemen binnen te krijgen op onze intake locatie.

Jouw taken zijn:

Je bouwt en onderhoudt relaties met leveranciers van snijbloemen in jouw portfolio en bent hiervoor een deel van jouw werktijd dan ook onderwegJe breidt het bestaande portfolio met leveranciers uit, zowel in Nederland als daarbuiten Je zorgt voor de juiste deals met een scherp oog voor de juiste prijs/kwaliteitsverhoudingen tegen de juiste voorwaarden mede op basis van beschikbare data Je administreert adequaat en secuur productspecificaties en/of specifieke productkenmerken die van belang zijn voor het leveren van alle snijbloemen binnen jouw portfolio Je adviseert design en styling over bestaande soorten in de markt en denkt mee over alternatieven wanneer de de prijs en/of kwaliteit niet naar wens zijn Binnen het dagelijkse supply chain proces geef jij ondersteuning aan jouw collega’s waar dit nodig is. Dit betekent onder andere short term buying helpen met het oplossen van korte termijn uitdagingen, samen met de leveranciers zorgen dat de bloemen op tijd binnen komen en mede zorg dragen voor een juiste administratieve afhandeling.

Wat verwachten wij van je?

Minimaal 3 jaar werkervaring in de bloemenindustrie als inkoper of verkoper van snijbloemen HBO werk- & denkniveau Je gaat gestructureerd te werk en behoudt het overzicht, je voelt je thuis in de rol als 'spin in het web' Je haalt energie uit het behalen van goede commerciële deals Je bent communicatief sterk, zowel in het Nederlands als in het Engels Je bent enthousiast, zelfstandig, pro-actief en een échte team player Je bent stressbestendig en laat je niet uit het veld slaan door last-minute veranderingen Je werkt efficiënt en neemt jouw verantwoording binnen het totale inkoopproces in nauwe samenwerking met jouw directe collega’s en leveranciers Je durft ideeën voor verandering of verbetering in te brengen, en af te wijken van de geldende richtlijnen en procedures als dat nodig is Je hebt bij voorkeur ervaring in het gebruik van Excel of Google sheets Je hebt geen moeite met vroeg beginnen (7:00u) om te zorgen dat wij de meest verse bloemen voor onze klanten kunnen garanderen. Standplaats is Amstelveen, het hebben van een rijbewijs is een pré

Waarom bloomon?

We zijn een trendsetter in de business. Dat word jij dus ook als je bij ons komt werken. Bovendien willen wij niet alleen onze klanten happy maken, maar ook onze medewerkers. We geloven dat diversiteit tot unieke dingen kan leiden. Ons internationale team heeft uiteenlopende talenten, interesses en hobby’s, en die supporten we graag. Ga jij voor gezond? Join de sportschool beneden in ons pand. Yoga? Doe mee met onze donderdagochtend les! 

Wat bieden we jou:

- Een 40 urige werkweek met een uitstekend salaris

- Goede secundaire arbeidsvoorwaarden

- Iedere dag een gezonde lunch, vers bereid door onze chef

- Toegang tot het GoodHabitz-platform

- Spill Therapy voor jouw mentale gezondheid

- Lease auto & telefoon van de zaak

- 4 extra “personal happiness days” per jaar + een celebration day

- Een uitdagende baan met volop ontwikkelings mogelijkheden

- Een dynamisch team in een bloemrijke omgeving waar gezelligheid en humor hoog in het vaandel staan

- Vrijdagmiddag borrels en thema feestjes

- Een BBQ-waardig dakterras (Amsterdam HQ)

- En natuurlijk heel veel waanzinnige bloemen!

Hou je van een creatieve uitdaging? Wil je je graag ontwikkelen? Hou je van bloemen? En ga je voor happiness? Dan voel je je zeker thuis bij bloomon!

We vinden het belangrijk om een divers en inclusief team te creëren - daarom verwelkomen we mensen van alle achtergronden, met verschillende perspectieven, ideeën en ervaringen om bij ons te komen werken. In ons team heeft iedereen de vrijheid om hun mening te delen, te groeien in de carrière en deel uit te maken van een echt zorgzaam en inclusief team.