Return to jobs Return to jobs

Customer Happiness Agent - Nederland

Bloom & Wild

Clock

Posted over 30 days ago...

Expired

Join bloomon's Customer Service Team and Help Spread Joy with Every Bouquet

Overview

icon Salary

No salary declared 😔

icon Location

Amsterdam

icon Nomad Friendly?
Tick

98% Remote- Europe

icon Expires

Expires at anytime

icon Visa
Tick

Visa sponsor - Netherlands

Organisation summary

Join bloomon, a revolutionary online flower delivery service that's part of Europe's largest online floral company. Founded in the Netherlands in 2014, and now part of a family of brands including Bloom & Wild and Bergamotte, we're backed by top investors and operate in 8 countries. Our mission is to make life more beautiful and attentive, and we pride ourselves on our diverse and inclusive team. If you're passionate about customer service and love flowers, bloomon is the perfect place for you!

Role Summary

  • Manage customer communications via email, WhatsApp, and phone.
  • Coordinate deliveries and liaise with logistics partners.
  • Provide creative solutions based on thorough data analysis.
  • Act as a crucial link between our customers and the organization.
  • Ensure top-quality customer service that exceeds expectations.

Role Requirements

  • Higher education level and excellent command of Dutch and English.
  • Ability to identify commercial opportunities.
  • Solution-oriented with a flexible attitude.
  • Accurate execution and an independent work approach.
  • Team player available for a full-time role (24-40 hours) and immediate start.
  • Openness to work evenings, weekends, and during national holidays.

bloomon zet de bloemenindustrie op zijn kop. Hoe? We doorbreken de traditionele offline keten met een uniek online concept. bloomon ontwerpt collecties die passen bij het seizoen en gebruikt bloemen die niet standaard in bossen terug te vinden zijn. Het resultaat? Unieke designs om cadeau te doen of om jezelf op te trakteren. Voor onze bossen selecteren we bloemen die verser dan vers, en dus van topkwaliteit, zijn. Ze komen rechtstreeks van de kweker en via ons innovatieve e-commerce platform zorgen we ervoor dat onze bloemen aan huis worden bezorgd. 

bloomon werd in 2014 in Nederland opgericht en ontwikkelde zich in sneltreinvaart van start-up naar scale-up. In 2021 bundelden we onze krachten met Bloom & Wild - het snelst groeiende Britse e-commerce bedrijf (volgens de Financial Times). Gedreven door onze visie om dé plek te zijn waar je terecht kunt om het leven een beetje mooier en attenter te maken, zijn we nu onderdeel van Europa's grootste online bloemenbedrijf.

Ons bedrijf wordt gesteund door topbeleggers zoals General Catalyst (de investeerders van Airbnb en Deliveroo), die verantwoordelijk was voor de grootste investering tijdens onze £75 million Series D investeringsronde in januari 2021, en Index Ventures (investeerders achter Wise en Glossier). Nu vormen we een familie bestaande uit 3 sterke merken: Bloom & Wild, bloomon en Bergamotte. Samen zijn we actief in 8 verschillende landen. 

We vinden het belangrijk om een divers en inclusief team te zijn - daarom verwelkomen we mensen van alle achtergronden, met verschillende perspectieven, ideeën en ervaringen om bij ons te komen werken. In ons team heeft iedereen de vrijheid om hun mening te delen, te groeien in de carrière en deel uit te maken van een echt zorgzaam en inclusief team.

Customer Relations bij bloomon

Je in de klant verplaatsen doen ze overal – zeggen ze. Maar bij bloomon hebben we ‘klantenservice’ tot een kunst verheven. We willen alle verwachtingen overtreffen. Niet puur om de sport, maar omdat dat onderdeel is van onze missie: mensen happy maken. Dat begint al bij onze helden op de customer service. We mogen dan een online platform zijn, je kunt ons zeven dagen in de week gewoon bellen – over van alles en nog wat – je krijgt altijd iemand aan de lijn die je verder helpt. Dat doen we niet uit de losse pols: op basis van grondige data analyses komen we met creatieve oplossingen. Omdat wij het aanspreekpunt voor alle klanten zijn, vormen wij de schakel tussen onze doelgroep en de organisatie. Dat maakt ons een belangrijke bron van informatie voor de andere afdelingen. Wij weten wat klanten bezighoudt en waar ze blij van worden. Dat vraagt meer dan een mooie bos bloemen voor de deur; dat vraagt om superservice. En dat is precies waar we dagelijks aan werken.Met dezelfde zorg dat wij onze bloemen water geven en er prachtige boeketten van samenstellen -  zo zorgen wij ook voor onze klanten! 

Hou jij van menselijk contact? 

Neem je problemen serieus en zoek jij altijd naar de beste oplossing?

Heb jij een magnetische persoonlijkheid en vind je het fijn om mensen blij te maken? 

Ben jij gek op bloemen maar ook enthousiast over logistiek? 

Ben jij proactief en klaar om aan de slag te gaan in een dynamische omgeving? 

Join ons klantenservice team & word een van onze behulpzame Agents - mensen die weten hoe ze een glimlach op ieders gezicht kunnen toveren. 

Wat ga je doen?

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het klantcontact via e-mail, whatsapp en telefoon. Daarnaast krijg je verantwoordelijkheid om vanuit Customer Service bezorgingen te coördineren en sta je in contact met logistieke partners om onze klanten zo goed mogelijk van up to date informatie te voorzien. Het is noodzakelijk dat je oplossingsgericht kunt denken en in staat bent om zelfstandig te handelen. Voor deze functie is het belangrijk dat je empathisch bent en je goed kunt verplaatsen in de situatie van onze klanten. Je voert afwisselende werkzaamheden uit en krijgt direct veel verantwoordelijkheid.

Pak een lekker bakkie (en wat fruit) uit de keuken voordat je in logt in het syteem en de eerste Slack berichtjes leest.  Klaar voor werk. Jij bent vanochtend verantwoordelijk gesteld voor het telefoonkanaal, om te zorgen dat onze klanten een snelle oplossing krijgen en ophangen met een opgelucht gevoel.  Mini-break. Eventjes het dakterras op om wat frisse lucht te vangen en misschien wat zonnestraaltjes op te nemen. Onderweg terug naar je bureau loop je langs de boeket collectie van deze week, een heerlijke bloemrijke sfeer laat je weer op voor de volgende ronde.  Back to work. Het is vandaag rustig op het telefoonkanaal dus je zet het whatsapp kanaal aan om wat extra vragen te beantwoorden over onze bloemen, bestellingen en add-ons.  Lunchtijd. Mmmh, dat ruikt lekker! Geniet van wat lekkere broodjes, salade of soep samen met je collega's. Nu is het tijd om de inbox te openen en wat mails te behandelen. Je flexibiliteit komt hier handig van pas omdat je deze middag de telefoon en het mail kanaal tegelijkertijd beheert.  Zo, eventjes tijd voor een koffietje tussendoor.  De teamlead heeft een evaluatie moment met je ingepland. Je gaat samen door de cijfers en de kwaliteit van je werk heen. Hierin worden telefoontjes en emails besproken en ontvang je waardevolle feedback om jezelf te verbeteren. De shift is klaar. Je pakt je spulletjes en spreekt misschien af met je collega om nog wat te gaan doen - je verwelkomt je collegas die net binnenkomen voor hun avondshift, zij behandelen de bestellingen van vanavond.

Wat verwachten wij van je?

HBO/WO werk/denkniveau (minimaal besckikbaar voor een jaar) Een uitermate goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift In staat om commerciële kansen te signaleren Een oplossingsgerichte en flexibele instelling Hands-on benadering, accuraat in uitvoering van werk Zelfstandige werkhoudingJe vindt het prettig om in teamverband te werken Voor deze full-time functie ben je 24-40 uur beschikbaar. Wanneer je ook 's avonds en in het weekend beschikbaar bent is dat een pré Je bent per direct beschikbaar.

Goed om te weten:

Werkuren voor deze rol gaan in 8 urige shifts tussen 08:30 en 23:00 op maandag - zondag & kunnen verschillen om de bedrijfsbenodigdheden te bevorderen. Dit includeert onze drukste momenten tijdens nationale feestdagen (zoals Valentijnsdag, Moederdag,  etc.). We verwachten dat je minstens een avond-shift per week beschikbaar bent & 2 weekend dagen per maand werkt.  Wij steunen een "hybrid-working culture". Dus werken vanuit thuis is mogelijk, maar wij vinden het daarnaast ook heel belangrijk om samen met elkaar op kantoor te werken. Flexibiliteit is een vereiste om deze rol goed uit te kunnen voeren.

Why bloomon?

To care wildly for our customers, first we care wildly for our teams.  We work hard to craft a culture of thoughtfulness and care, where there is a strong sense of inclusion and belonging, enabling all of our people to thrive and be successful each day.

🌻 Work that works for you 

- Flexible working (core hours from 10-4pm)

- Work Abroad for up to 30 days each year 

- Summer hours: every Friday afternoon off during July and August (trialling in 2023)

- Share in our success with a choice to take equity options from day 1

- 1 day per year to volunteer on a project that’s close to your heart

- We’ll support your commute to our office and site locations.  Depending on your journey to work, this may include a Swapfiets, an NS business card or expense reimbursement

- Phone allowance

🌴 Time off

- 24 vacation days and an option to buy an extra 5 each year

- Happiness days (1 extra day each quarter for your personal ‘me time’)

- 1 celebration day per year, to celebrate a holiday that’s important to you

- Flexible bank holidays - trade a bank holiday for another day that fits your beliefs, values and celebration calendar

🌱 Health and wellbeing

- Mental health support through Open Up, including access to online therapy sessions

- Allies and champions groups

- Mental Health First Aiders and awareness training for our managers 

- In person and virtual yoga every week

- Our office kitchen is stocked with healthy drinks and snacks to keep you going

- Financial wellbeing support through Bippit

- Workplace pension contributions

🌳 Growth & Development

- A flexible training framework for every stage of your career development through our Bloom & Learn programme

- Access to the Goodhabitz learning platform

- Internal & external  Speaker Sessions on a variety of different inspirational topics. 

💐 Moments that matter

- We love having lunch together!  We offer daily fresh and healthy lunch options at our locations in Amsterdam and Amstelveen,

- A BBQ-worthy rooftop terrace (Amsterdam HQ)

- Social & wellbeing monthly calendar

- We love to celebrate birthdays, anniversaries and other important milestones!

- Summer and End of Year events, team lunches and post-peak celebrations

- Irresistible discounts on our products, blooms & subscriptions!

Medal
Computer

Hire with Escape

Showcase your progressive organisation and post your open roles to the biggest UK community of purpose driven job seekers.

Get Started