Return to jobs Return to jobs

CRM marketeer

Bloom & Wild

Clock

Posted over 30 days ago...

Expired

Join Europe's Leading Direct-to-Consumer Gift Company and Revolutionize the Flower Industry with Bloom & Wild Group

Overview

icon Salary

No salary declared 😔

icon Location

Amsterdam

icon Nomad Friendly?
Tick
icon Expires

Expires at anytime

icon Visa
Tick

Visa sponsor - Netherlands

Bloomon, part of the Bloom & Wild Group, is transforming the flower industry by bypassing traditional supply chains to directly connect consumers with fresh, beautiful flowers and gifts. Since our start in Amsterdam in 2014, we've joined forces with Bloom & Wild to become Europe's largest direct flower company, delivering over 20 million orders across the continent. We're expanding our gift offerings and aim to be Europe's top destination for thoughtful consumer gifts.

  • Collaborate with cross-functional teams to create and manage CRM campaigns for subscription and e-commerce customers.
  • Segment and optimize customer journeys through A/B testing, data analysis, and UX insights to enhance customer retention and lifetime value.
  • Develop your skills in a flexible, supportive work environment that values diversity, collaboration, and personal growth.
  • Passionate about CRM marketing and customer understanding.
  • Some experience with email marketing or HTML is a plus.
  • Fluent in English and Dutch with a keen eye for detail.
  • Data-driven with a proactive and organized approach to work.

bloomon zet de bloemenindustrie op zijn kop - ten goede. Hoe? Door de traditionele toeleveringsketen te verstoren!  We slaan de veiling en groothandel over om de reis van onze bloemen te verkorten.  En we maken gebruik van technologie, merk en innovatie om cadeaus en abonnementen te leveren waar onze klanten in heel Europa blij van worden.

In 2014 lanceerden we in Amsterdam en in 2021 bundelden we onze krachten met Bloom & Wild, het snelst groeiende e-commercebedrijf in het Verenigd Koninkrijk (volgens de Financial Times).  Onze groep wordt gesteund door topinvesteerders en is nu de thuisbasis van een familie van 3 sterke merken, Bloom & Wild, bloomon en Bergamotte.  Samen hebben we al meer dan 20 miljoen bestellingen geleverd (en dat aantal groeit nog steeds!), waardoor we het grootste directe bloemenbedrijf in Europa zijn.

Onze visie is om dé bestemming te creëren om het leven een beetje mooier en attenter te maken. En we stoppen niet bij bloemen en planten. Beginnend met het Bloom & Wild merk, breiden we ons cadeau-aanbod uit naar andere categorieën zoals taarten, kaarsen en cocktails. Dit maakt allemaal deel uit van onze ambitie om Europa's nr. 1 op het gebied van directe cadeaus voor consumenten te worden.

🛠️ Digital Marketing @ Bloom & Wild Group

Het Digital Marketing team is verantwoordelijk voor het stimuleren van duurzame groei in de verschillende markten waarin we actief zijn door middel van innovatieve, creatieve en meetbare digitale campagnes. Ons CRM-team maakt deel uit van het Digital Marketing team en focust op het bouwen en behouden van relaties en het vergroten van de klantloyaliteit via gepersonaliseerde en innovatieve marketingcampagnes. We gebruiken een combinatie van e-mail, pushberichten en digitale marketinginitiatieven om de klantbetrokkenheid en LTV te verbeteren.  We werken veel samen met verschillende teams binnen het bedrijf, waaronder Brand & Creative, Commercial, Data en Product teams.

⚙️ Wat ga je doen:

We zijn op zoek naar een CRM Marketing Assistant die ons CRM & Loyalty team komt versterken en zich gaat bezighouden met de CRM-programma's voor bloomon klanten met een abonnement & e-commerce klanten. Je wordt enthousiast van een uitdaging waarbij je aan de slag gaat met het creëren en optimaliseren van de juiste segmenten en automation journeys op basis van A/B-testen, data-analyses en UX-inzichten om klanten te behouden en te reactiveren om zo de lifetime value (LTV) te verhogen.

Je werkt minimaal 1 dag per week vanuit ons kantoor in Amsterdam en bent onder andere verantwoordelijk voor:

Ontwikkelen van CRM-campagnes voor abonnementen & e-commerce via verschillende kanalen, waaronder e-mail, push, in-app berichten, evenals het testen van nieuwe kanalen zoals SMS en direct mail Groei, reactivatie en churn meten en proactief campagne-initiatieven bedenken om de doelstellingen voor onze abonnements klanten te behalen  Planning van nieuwsbrieven, inclusief input voor het testplan en de uitvoering voor inactieve klanten met een abonnement Contact onderhouden met de ontwerp-, product- en datateams om de customer journey marketinginitiatieven voor klanten met een abonnement te prioriteren Rapporteren van belangrijke metrics tijdens maandelijkse vergaderingen Resultaten van A/B-tests analyseren en bruikbare inzichten en aanbevelingen geven Het creatieproces van campagnes beheren en ervoor zorgen dat workflows up-to-date worden gehouden met de meest recente status, zodat het team uitstekend zicht heeft op de voortgang Kortingscodes en tracking codes creëren in ons content management systeem.

✅ Je zult van deze rol houden als je...

Je hebt een passie voor CRM-marketing en het begrijpen van klanten! Enige ervaring met e-mailmarketing of HTML is een voordeel, maar niet essentieel Vloeiend in Engels en Nederlands Je hebt oog voor detail - je bent precies en levert consistent hoge kwaliteit Een datagestuurde beslisser - je houdt ervan om data te begrijpen en er inzichten uit af te leiden Proactief - je neemt verantwoordelijkheid en initiatief om dingen voor elkaar te krijgen, bent bereid je mouwen op te stropen en je in te zetten Georganiseerd - je plant je werk zorgvuldig en stelt prioriteiten Je kunt goed samenwerken met verschillende mensen en teams.

Dit zijn enkele van de vaardigheden en ervaring waarvan wij denken dat ze succes in deze functie mogelijk maken, maar maak je geen zorgen als je er een paar mist. We streven ernaar een team samen te stellen dat bestaat uit verschillende sterke punten, vaardigheden en ervaringen, dus als je enthousiast bent over onze waarden, gepassioneerd bent over wat je doet en samen met ons de dingen doordachter wilt aanpakken, dan horen we graag van je.

🏡 Onze manieren van werken

We geloven echt in de kracht van persoonlijke contacten - of dat nu via een gezamenlijk project, een leer- en ontwikkelingsmogelijkheid of een gezellig samenzijn na het werk is - en vertrouwen erop dat onze teams de juiste beslissingen nemen (voor hen en voor ons) over waar en hoe ze elke dag werken. Onze werkpatronen zijn flexibel en variëren binnen het bedrijf, afhankelijk van het soort werk, de behoefte aan samenwerking en persoonlijke en welzijnsomstandigheden.

Samenwerking, empathie, het delen van kennis en groei staan bij ons hoog in het vaandel en onze waarden bepalen elke dag opnieuw onze prioriteiten:

Lead change for good: we het lef hebben om nieuwe dingen te proberen en te doen wat het belangrijkst is

Think deeply, act swiftly: we zorgen ervoor dat er een doordachte reden achter onze aanpak zit en handelen altijd snel om ideeën te implementeren

Care wildly: we stoppen zorg en creativiteit in alles wat we doen en besteden aandacht aan de dingen die het verschil maken

Stay open, be curious: we zijn open over wat we doen en waarom, en we verwelkomen uitdagingen van elkaar.

We weten dat we leren door onze verschillen, en het opbouwen van een divers team heeft altijd centraal gestaan bij het creëren van de beste ervaring voor onze klanten.  We waarderen alle achtergronden, perspectieven, ideeën en ervaringen en moedigen iedereen aan om openlijk hun mening te delen binnen ons zorgzame en inclusieve team.

🌟 (Some of) The good stuff

Om wild om onze klanten te kunnen geven, moeten we eerst wild om onze teams geven.  We werken er hard aan om een cultuur van aandacht en zorg te creëren, waar een sterk gevoel van inclusie en saamhorigheid heerst, zodat al onze mensen zich kunnen ontwikkelen en elke dag succesvol kunnen zijn.

🌻 Work that works for you 

- Flexibel werken (kernuren van 10 tot 16 uur)

- Werk tot 30 dagen per jaar in het buitenland 

- Deel in ons succes met de keuze om aandelenopties te nemen vanaf dag 1- 1 dag per jaar vrijwilligerswerk voor een project dat je na aan het hart ligt

- We ondersteunen je woon-werkverkeer naar ons kantoor en onze locaties.  Afhankelijk van uw reis naar het werk, kan dit een Swapfiets, een NS-businesscard of onkostenvergoeding omvatten.

- Telefoonvergoeding

🌴 Time off

- 24 vakantiedagen en een optie om er elk jaar 5 bij te kopen

- Geluksdagen (elk kwartaal 1 extra dag voor je persoonlijke 'me-time')

- 1 feestdag per jaar om een feestdag te vieren die belangrijk voor je is

- Flexibele feestdagen - ruil een feestdag in voor een andere dag die past bij jouw overtuigingen, waarden en feestkalender

🌱 Health and wellbeing

- Ondersteuning bij geestelijke gezondheid via Open Up, inclusief toegang tot online therapiesessies

- Bondgenoten en voorvechtersgroepen

- Eerste hulp bij geestelijke gezondheid en bewustzijnstraining voor onze managers 

- Elke week persoonlijke en virtuele yoga

- Onze kantoorkeuken is gevuld met gezonde drankjes en snacks om je op de been te houden

- Pensioenbijdragen op de werkplek

🌳 Growth & Development

- Een flexibel trainingskader voor elke fase van je loopbaanontwikkeling via ons Bloom & Learn-programma

- Interne & externe sprekerssessies over verschillende inspirerende onderwerpen.

💐 Moments that matter

- We houden ervan om samen te lunchen!  We bieden dagelijks verse en gezonde lunchopties op onze locaties in Amsterdam en Amstelveen,

- Een BBQ-waardig dakterras (Amsterdam HQ)

- Maandelijkse kalender voor sociaal & welzijn

- We vieren graag verjaardagen, jubilea en andere belangrijke mijlpalen!

- Zomer- en eindejaarsevenementen, teamlunches en feestjes na de piekperiode

- Onweerstaanbare kortingen op onze producten, bloemen & abonnementen!

🫱‍🫲Getting hired

We weten dat het zoeken naar een baan ontmoedigend kan zijn, en we willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jouw ervaring met ons een goede is. Solliciteren is een tweerichtingsproces en we willen graag alle vragen beantwoorden die je hebt, zodat je zeker weet (en enthousiast bent!) dat we de juiste stap voor je zijn. 

Wij geloven in het leiden van verandering ten goede, dus als er iets is dat we kunnen doen om u te helpen zich te ontplooien tijdens uw sollicitatieproces bij ons, of als u feedback hebt, deel dit dan hier anoniem met ons zodat we dit kunnen gebruiken om uw ervaring te verbeteren.

Medal
Computer

Hire with Escape

Showcase your progressive organisation and post your open roles to the biggest UK community of purpose driven job seekers.

Get Started