Return to jobs Return to jobs

Coördinator Logistiek

Bloom & Wild

Clock

Posted over 30 days ago...

Expired

Join Bloom & Wild as they are looking for a Coördinator Logistiek

Overview

icon Salary

No salary declared 😔

icon Location

Amsterdam

icon Expires

Expires at anytime

bloomon zet de bloemenindustrie op zijn kop. Hoe? We doorbreken de traditionele offline keten met een uniek online concept. bloomon ontwerpt collecties die passen bij het seizoen en gebruikt bloemen die niet standaard in bossen terug te vinden zijn. Het resultaat? Unieke designs om cadeau te doen of om jezelf op te trakteren. Voor onze bossen selecteren we bloemen die verser dan vers, en dus van topkwaliteit, zijn. Ze komen rechtstreeks van de kweker en via ons innovatieve e-commerce platform zorgen we ervoor dat onze bloemen aan huis worden bezorgd. 

bloomon werd in 2014 in Nederland opgericht en ontwikkelde zich in sneltreinvaart van start-up naar scale-up. In 2021 bundelden we onze krachten met Bloom & Wild - het snelst groeiende Britse e-commerce bedrijf (volgens de Financial Times). Gedreven door onze visie om dé plek te zijn waar je terecht kunt om het leven een beetje mooier en attenter te maken, zijn we nu onderdeel van Europa's grootste online bloemenbedrijf.

Ons bedrijf wordt gesteund door topbeleggers zoals General Catalyst (de investeerders van Airbnb en Deliveroo), die verantwoordelijk was voor de grootste investering tijdens onze £75 million Series D investeringsronde in januari 2021, en Index Ventures (investeerders achter Wise en Glossier). Nu vormen we een familie bestaande uit 3 sterke merken: Bloom & Wild, bloomon en Bergamotte. Samen zijn we actief in 8 verschillende landen. 

We vinden het belangrijk om een divers en inclusief team te zijn - daarom verwelkomen we mensen van alle achtergronden, met verschillende perspectieven, ideeën en ervaringen om bij ons te komen werken. In ons team heeft iedereen de vrijheid om hun mening te delen, te groeien in de carrière en deel uit te maken van een echt zorgzaam en inclusief team.

Operatieteam bij bloomon

We zijn verantwoordelijk voor het handmatig samen te stellen van tienduizenden boeketten per week in vijf landen (en er komen er nog steeds bij). Hoe? Door een toegewijde hands-on mentaliteit te combineren met datagericht strategisch denken. We genieten van de uitdaging om onze bloemen heel vers te houden tijdens hun 36 uur durende reis van het bloembed naar tafel. We maken elk arrangement met zorg om een consistente superieure kwaliteit te garanderen terwijl we geluk verspreiden. Als logistiek knooppunt voor tientallen externe depots per land, beheren we ons dichte netwerk van lange afstandszendingen. Ons multidisciplinaire team is georganiseerd, punctueel en resultaatgericht. We zien graag de beloning van onze inspanningen in tevreden klanten. We genieten van de vrijheid en de mogelijkheid om de zakelijke omgeving te optimaliseren waar het nooit saai is.

Een van onze belangrijkste processen is de levering van duizenden boeketten aan klanten. We hebben geen eigen wagenpark, maar werken samen met tal van externe partners om onze last-mile logistiek te organiseren. Door bloomon opgeleide chauffeurs gebruiken bestelwagens voor onze toegewijde bezorgservice. Daarnaast werken we samen met grote pakketnetwerken om leveringen in de landelijke gebieden te garanderen.

Wat ga je doen?

In de rol van Logistiek Coördinator ben je het eerste aanspreekpunt voor al onze externe logistieke partners. Je bent verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat ze de laatste orderupdates hebben, je helpt ze als ze bij vragen of last-minute problemen, en je zorgt voor alle relevante informatie over aanstaande leveringen. Naast onze externe partners werk je in deze rol nauw samen met je collega's in het logistieke-, magazijn- en ons klanten team. Reden hiervoor is operationele uitmuntendheid te bereiken voor klanttevredenheid, leveringsprestaties en bijbehorende kosten van verkochte goederen.

De rol bestaat uit twee hoofdgebieden:

Delivery Management & Peak Management

Beheer van de dagelijkse relatie met ons toegewijde netwerk en lange afstandspartners om ervoor te zorgen dat we de overeengekomen serviceniveaus halen Bewaken van interne en externe leveringsrapportages om ervoor te zorgen dat we aan serviceniveaus voldoen en reageren op ad hoc problemen Beheer van dagelijkse operaties zoals het verwerken van onze bestellingen in ons bestelsysteem en planningstool, het verzenden van de routeplanning en bestellijsten naar elke logistieke partner en het verwerken van last-minute klantorder mutaties Beheer van de verzendinstellingen in ons interne backend-systeem om de bezorg instellingen te optimaliseren op basis van recente gegevens, feestdagen in te plannen en pieken te coördineren.

Operational Support

Ondersteuning van ons logistieke team en bijbehorende afdelingen in alle markten en merken, om specifieke uitdagingen op te lossen die zijn geïdentificeerd als zeer belangrijk of urgent Ondersteuning bij het plannen en uitvoeren van projecten, en het bevorderen van operationele uitmuntendheid door een analytische en strategische manier van denken toe te passen Ondersteuning bij het ontwerpen van diepgaande businesscases om analyse en strategie te onderbouwen.

Over jou:

Je heb je 2-3 jaar ervaring in een vergelijkbare rol, bij voorkeur bij een andere snelgroeiende start-up of afgestudeerde universiteit en ben je klaar om je carrière een vliegende start te geven Sterke analytische vaardigheden - een data-gedreven beslisser die vertrouwd is met het analyseren van data en het verkrijgen van inzichten in Excel, met name door gedetailleerde modelbouw Je hebt een flexibele instelling en gedijt goed in een dynamische en snel evoluerende omgeving Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en werkt graag samen met meerdere stakeholders (van bezorgers tot magazijn account managers) Je bent enthousiast over het oplossen van problemen met anderen in een leuk en zorgzaam team Je bent details gericht en zorgt ervoor dat je consistent topprestaties levert Je zet klanten op de eerste plaats, probeert te begrijpen wat voor hen werkt en verdedigt hen bij het nemen van beslissingen Vloeiend in Engels en Nederlands (spreken en schrijven) Beschikbaar voor 32 of 40 uur per week Je beschikt over een rijbewijs en vindt het leuk om op onze locaties in zowel Amsterdam als Amstelveen te werken.

Why bloomon?

To care wildly for our customers, first we care wildly for our teams.  We work hard to craft a culture of thoughtfulness and care, where there is a strong sense of inclusion and belonging, enabling all of our people to thrive and be successful each day.

🌻 Work that works for you 

- Flexible working (core hours from 10-4pm)

- Work Abroad for up to 30 days each year 

- Summer hours: every Friday afternoon off during July and August (trialling in 2023)

- Share in our success with a choice to take equity options from day 1

- 1 day per year to volunteer on a project that’s close to your heart

- We’ll support your commute to our office and site locations.  Depending on your journey to work, this may include a Swapfiets, an NS business card or expense reimbursement

- Phone allowance

🌴 Time off

- 24 vacation days and an option to buy an extra 5 each year

- Happiness days (1 extra day each quarter for your personal ‘me time’)

- 1 celebration day per year, to celebrate a holiday that’s important to you

- Flexible bank holidays - trade a bank holiday for another day that fits your beliefs, values and celebration calendar

🌱 Health and wellbeing

- Mental health support through Open Up, including access to online therapy sessions

- Allies and champions groups

- Mental Health First Aiders and awareness training for our managers 

- In person and virtual yoga every week

- Our office kitchen is stocked with healthy drinks and snacks to keep you going

- Financial wellbeing support through Bippit

- Workplace pension contributions

🌳 Growth & Development

- A flexible training framework for every stage of your career development through our Bloom & Learn programme

- Access to the Goodhabitz learning platform

- Internal & external  Speaker Sessions on a variety of different inspirational topics. 

💐 Moments that matter

- We love having lunch together!  We offer daily fresh and healthy lunch options at our locations in Amsterdam and Amstelveen,

- A BBQ-worthy rooftop terrace (Amsterdam HQ)

- Social & wellbeing monthly calendar

- We love to celebrate birthdays, anniversaries and other important milestones!

- Summer and End of Year events, team lunches and post-peak celebrations

- Irresistible discounts on our products, blooms & subscriptions!

Medal
Computer

Hire with Escape

Showcase your progressive organisation and post your open roles to the biggest UK community of purpose driven job seekers.

Get Started